Behandlingar

Alla konsultationer genomförs av specialistläkare. Kombinationen av vetenskaplig kunskap och erfarenhet används för att uppnå bästa resultat genom att välja rätt behandling för dig.

Via internetformuläret har du möjlighet att få en preliminär bedömning genom att skicka en fråga och bild. Vi svarar inom rimlig tid.

BEHANDLINGSMETODER

Alla behandlingar utföres av leg.läkare.

Kirurgi och extirpation för hudförändringar, åderbråck och ärrkorrigering. Efter lokalbedövning tar läkaren bort förändringen med hjälp av ett mindre snitt.

CO2 Laserbehandling för hudförändringar

Carbondioxid lasern bränner eller slipar bort hudförändringar. Efter behandlingen sköter man hudområdet som ett skrubbsår. Återfallsfrekvensen är låg. Utvärdering sker vid behov efter tolv månader.

Hudförändring som behandlas med CO2-laser

Hudförändring  i ansikte som behandlas med CO2-laser

Hudförändring i ansikte som behandlas med CO2-laser 2

Hudförändring som behandlas med CO2-laser 2

Skleroterapi för åderbråck och ytliga blodkärl i benen

Injektionsbehandling eller skleroterapi innebär att man med en skleroserande lösning åstadkommer en påverkan på celler inne i kärlet. För de små kärlen används en mycket tunn nål som gör behandlingen säker och exakt. Därefter sker en läkningsprocess så kallad fibrotisering, det vill säga att själva kärlet blir tilltäppt. Skleroterapi används vid olika sjukdomstillstånd men vanligast vid ådernät och åderbråck. Särskilda varianter av skleroterapi är mikroskleroterapi och skumskleroterapi.

Båda benen behandlas i regel vid samma tillfälle. Behandlingen kan behöva upprepas men detta är individuellt. Efter behandlingen ska benet vara lindat i två dygn. Därefter tar man bort lindan, duschar och använder sedan stödstrumpor dagtid i två veckor. För ytterligare behandling bör man vänta fyra till sex veckor. Utvärdering sker efter ca tre månader.

EVRF - Behandling av spindelnät 4Före och efter mikroskleroterapi Avblekning efter injektion för behandling av telangiektasier på ben

Sklerosering av åderbråck

Kirurgi

Lokala åderbråckoperationer, efter injektion av lokalbedövning läkaren tar bort det oönskade via små hudsnitt.

EVRF (F.care)– Endo Venous Radio Frequency

EVRF är en värmebehandling för små upp till medelstora kärl i ansiktet och på benen vilka behandlas med speciella thermokoagulationsnålar som ger omedelbart resultat. Samma EVRF-metod används till kärl upp till 4mm då en speciell flexibel kateter förs in i kärlet.

Fördelen med EVRF är att metoden är mycket effektiv och snabb, det finns inga kända sidoeffekter och när benen behandlas behövs inga stödstrumpor. En minimal sårskorpa kan bildas efter behandlingen och försvinner inom en vecka. Vår maskin är EU och FDA godkänd. Vi hänvisar till hemsidan www.evrf.eu

EVRF - Behandling av spindelnät EVRF - Behandling av spindelnät ansikte EVRF - Behandling av spindelnät ansikte 2 EVRF - Behandling av spindelnät 3

Botox

Injektionsbehandling av Botox innebär att musklerna slappnar av och synliga rynkor reduceras. Effekten varar i fyra till sex månader. Före behandlingen bedövar man med Emlakräm som placeras lokalt där Botox kommer att injiceras. Efter behandlingen kyler man ner området med en ispåse för att förhindra eventuell svullnad eller blåmärken. Komplettering kan göras efter cirka fjorton dagar.

Botox i mycket små mängder har används i medicinskt syfte i många decennier och är mycket väldokumenterat. Det används i kosmetiskt syfte för att bl.a. få musklerna att slappna av, reducera synliga rynkor och minska onormal svettning samt kronisk migrän.

Restylane

Restylane är en svensk produkt och sannolikt den mest använda och dokumenterade ”fillers” i världen. Den fyller ut rynkorna vid munnen samt ger volym till läpparna. Effekten varar i ca fyra till sex månader.

Eventuell komplettering kan göras tidigast efter 14 dagar. Före behandlingen bedövar man med Emlakräm som placeras lokalt där Restylane kommer att injiceras.